Pasta med bacon, tomat og chili

4 personer / 15min

Ingredienser

Fremgangsmåde

Steg bacontern gyldne og fedtafsmeltede. Læg dem først i en sigte, og derefter på fedtsugende parpir. Kog pastaen iflg. emballagens anvisning.

Skær løget i fine tern.

Steg disse bløde og blanke i olivenolie. Kom chili ved.

Kom de hakkede tomater i.

Lad saucen simre, kom hvidvin i og lad det simre videre.

Kom bacon i og smag saucen til.

Hæld pastaen op i et dørslag og kom saucen ned i den varme gryde sammen med pasta og parmesanost. Vend godt og smag til med salt og peber.

Tips til opskriften

Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta.

Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand. Og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand.

Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen.

Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor.

reference