Smelt chokolade i en lille gryde ved meget svag varme og tilsæt kaffe, rom, smør og chili. Tag gryden af og tilsæt 2,5 dl fløde.
Tag en skål og kom æggene ned i den. Pisk æggene til de er hvide og cremede. Langsomt, tilsætter du sukkeret og vanillesukkeret mens du STADIG pisker på livet løs. Når alt sukkeret er opløst (intet der knaser på bunden) så er det tid til at tilsætte resten af fløden.
Tilsæt den langsomt mens du pisker videre med elpiskeren. Til sidst skulle du gerne have en cremet (eller har du ikke pisket nok) masse som du så vender chokolademassen ned i.
Kom massen i nogle forme eller bøtter (eller portionsskåle hvis det skal bruges til servering lidt senere. Jo mindre beholderen er, jo hurtigere er isen klar, så portionsskåle tager nok en 3-4 timer før de er klar.
Serveres med lidt frisk frugt (f.eks. jordbær), og et drys god hakket chokolade.
reference