4 personer / 15min
Steg bacontern gyldne og fedtafsmeltede. Læg dem først i en sigte, og derefter på fedtsugende parpir. Kog pastaen iflg. emballagens anvisning.
Skær løget i fine tern.
Steg disse bløde og blanke i olivenolie. Kom chili ved.
Kom de hakkede tomater i.
Lad saucen simre, kom hvidvin i og lad det simre videre.
Kom bacon i og smag saucen til.
Hæld pastaen op i et dørslag og kom saucen ned i den varme gryde sammen med pasta og parmesanost. Vend godt og smag til med salt og peber.
Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta.
Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand. Og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand.
Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen.
Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor.
reference